Information om olika Försäkringar

 

Hem försäkringar

Försäkringar är inte alltid helt lätt, och kanske inte så roligt att teckna. Men som ägare av en bostad måste du ha en försäkring för dig själv, ditt hem och dina saker, och då kan det vara bra om du är någorlunda insatt i ämnet – det kan bespara dig både pengar och bekymmer. Hemförsäkringen är grunden för alla boendeförsäkringar och ger ett bra ekonomiskt grundskydd för hem och person. Vilken försäkring du ska välja beror på hur du bor, t.ex om du bor i villa, radhus eller lägenhet.

Något som är viktigt då man tecknar en hemförsäkring är att förstå att hemförsäkringen omfattar flera olika delar . T.ex skydd för egendom, personskydd, ansvars- och rättsskydd, resor och överfall. I Sverige så erbjuder de flesta seriösa försäkringbolag allt detta, men det kan alltid vara bra att läsa förköpsinformationen för att kontrollera att det som du tycker är viktigt omfattas av försäkringen.

 

Tilläggs försäkringar

En tilläggsförsäkring är en försäkring som ger dig ett utökat skydd för speciella händelser eller skador, som inte täcks av grundskyddet i den ordinarie försäkringen. Tilläggsförsäkringar tecknas alltid tillsammans med en grundförsäkring. Tilläggsförsäkringen kan också modifieras och användas för att ta bort eller höja ett maxbelopp för grundförsäkringen.

Några exempel på grundförsäkringar är hemförsäkring, villaförsäkring och kan även vara hel- eller halvförsäkring i bilförsäkring. Exempel på tilläggsförsäkringar är allriskförsäkring, normalt kallad ”drulleförsäkring”, självriskeliminering, resetilläggsförsäkring och även vägassistans.

 

Bilförsäkringar

 

 

 

 

Dela listan till dina vänner!